Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

541 bronnen gevonden

Regioboeken CE-aanpak

Elk Regioboek bevat, naast een algemeen deel, specifieke regionale informatie. En de boeken zijn interactief, met linkjes naar de achterliggende informatie, rapporten, webpagina’s etc.

Kei 8: Duurzaam Vastgoed 2019

Editie van het digitale magazine van het Rijksvastgoedbedrijf over duurzaam vastgoed.

Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid

Doel van dit onderzoek is om 'losmaakbaarheid' toe te voegen in duurzame beoordelingsmodellen zoals BREEAM-NL en GPR gebouw. Het resultaat is een voorstel voor een meetmethodiek.

Kamerbrief over biomassa

Brief van Minister Wiebes aan de Tweede Kamer over biomassa als energiebron en over de voorwaarden waaronder het verantwoord en effectief kan worden ingezet.

‘Al in aanbesteding waarde toekennen aan circulariteit’

Directeur Gerrit-Jan van de Pol van GMB Beheer, aannemer in de waterbouwsector, heeft hard gewerkt om het begrip circulariteit concreet te maken voor de eigen business.

Circulair viaduct: van montage tot demontage

Hoe kwam het eerste circulaire viaduct van Nederland tot stand? Bekijk in vogelvlucht de bouw en afbouw van dit bijzondere innovatieve project dat in de buurt van Kampen gerealiseerd werd!

‘Maar hoe dan?!’ – een rapport met lessen over circulair bouwen

Onderzoek bij het Rijksvastgoedbedrijf, Schiphol, Rijkswaterstaat en ProRail naar het proces om een circulair project te realiseren. Welke beslissingen zijn genomen, en welke belemmeringen lagen er.

VPRO Tegenlicht – Wat doen woningcorporaties met houtbouw?

Houtbouw heeft investeerders nodig. Hoe welwillend staan woningcorporaties tegenover dit duurzame materiaal? Een rondje langs de vijf grootste woningcorporaties.

Houtbouwer – VPRO Tegenlicht

Cross Laminated Timber veroorzaakt geen uitstoot, maar slaat juist CO2 óp. Tevens kan met CLT ‘prefab’ veel sneller worden gebouwd. Wat zijn de mogelijkheden en obstakels om CLT toe te passen?