Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

488 bronnen gevonden

‘Een deur niet reduceren tot grondstof, maar hergebruiken’

Hoe gaat circulair bouwen in de praktijk? Sander Holm vertelt over zijn ervaringen als Sustainability Manager bij BAM Bouw en Vastgoed.

Circularity Calculator

The Circularity Calculator determines a score from 0 to 100% for the circularity of products. The tool provides insight and options for new product design and business models.

Transitieagenda Circulaire Bouweconomie

De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie beschrijft de strategie om tot een circulaire bouweconomie te komen in 2050 en bevat de Agenda voor de periode 2018-2021.

‘Maar hoe dan?!’ – een rapport met lessen over circulair bouwen

Onderzoek bij het Rijksvastgoedbedrijf, Schiphol, Rijkswaterstaat en ProRail naar het proces om een circulair project te realiseren. Welke beslissingen zijn genomen, en welke belemmeringen lagen er.

Inventariserend onderzoek naar een uniforme meetmethode voor circulair bouwen

Eerste invulling van een uniforme meetmethode voor circulariteit voor de utiliteits- en woningbouw. De visies van de partijen zijn gebundeld in een beknopt overzicht.

Potentie van biobased materialen in de bouw. Een onderzoek naar de mogelijkheden en impact

Het rapport biedt een aantal case studies en een aantal verdiepingsstukken over hout, lignine, biobased chemicaliën, houtskeletbouw en overige biobased materialen.

Aan de slag met circulaire woningbouw

Waar moet je als opdrachtgever of opdrachtnemer in de circulaire woningbouw aan denken? Wat wordt er anders, welke kansen zijn er en welke instrumenten staan bouwbedrijven ter beschikking?

Cradle to Cradle-certificering

The Cradle to Cradle certification details the circularity of a product on a scale from 'Bronze' to 'Platinum'.

Meetmethodiek losmaakbaarheid voor GPR Gebouw en BREEAM-NL

Doel van dit onderzoek is om losmaakbaarheid toe te voegen in de duurzame beoordelingsmodellen BREEAM-NL en GPR gebouw. Resultaat is een voorstel voor een meetmethodiek om losmaakbaarheid te bepalen.