Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

518 bronnen gevonden

Doelstelling circulaire economie 2030

Het ministerie van IenW heeft het PBL gevraagd om de tussendoelstelling voor 2030 ‘te concretiseren en te operationaliseren’. Het PBL biedt samen met TNO en CBS deze policy brief aan.

Handleiding ‘Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap’

Inzicht in de beschikbaarheid en toepasbaarheid van eerder gebruikte materialen. De handleiding is gebaseerd op drie gerealiseerde praktijkcases uit de provincie Utrecht. Plus stappenplan.

Meetmethode losmaakbaarheid belangrijk voor circulaire bouw

Voor losmaakbaarheid is een meetmethodiek ontwikkeld, waardoor het meegenomen kan worden in bestaande certificering zoals BREEAM-NL en GPR gebouw.

Inspiratieboek Circulaire producten en diensten

Het Inspiratieboek Circulaire producten en diensten laat een breed scala van producten en diensten zien, toepasbaar in de Woningbouw, Utiliteitsbouw en GWW.

Circulaire Verdienmodellen in de bouw

Inzicht in de toepasbaarheid van circulaire verdienmodellen zoals lease, huur of pay-per use. Deze verdienmodellen zijn het meest toepasbaar voor de installaties (services) en interieur (space plan).

Vlaanderen circulair

Knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen.

Nieuwsbrief Unie van Waterschappen

Links naar verhalen over circulaire oplossingen bij de waterschappen.

Nationale milieudatabase

Milieudata die bij het berekenen van de Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken MOET worden gebruikt.

Circulair Inkopen in 8 stappen

Handreiking voor iedereen die op zakelijk vlak te maken heeft met de inkoop van producten. Uitgangspunten, voorbeelden en heel veel kennis en praktijkervaring.