Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
518 bronnen gevonden
Hergebruik van bouwmaterialen en installaties bevorderen met een terugnamegarantie
Dit artikel bevat een concrete suggestie hoe partijen de circulariteit in de gebouwde omgeving kunnen bevorderen door het overeenkomen van een terugnamegarantie.
Corporaties en circulariteit – Renovatie Staalmanplein, De Alliantie
De Alliantie heeft jaren 50 portiek-etage woningen aan het Staalmanplein (Amsterdam) een tweede leven gegeven. Het gebouw is gerenoveerd in plaats van gesloopt. Er is gekozen voor circulaire dakbedekking, refurbished sanitair en circulaire keukens.
Greenpaper – Materiaalpaspoorten / Paspoorten voor de bouw
Dit paper geeft een introductie: wat is een materiaalpaspoort, wat voor toepassingsmogelijkheden zijn er en wat zou je er vandaag al mee kunnen (of moeten) als je serieus aan de slag wilt met materiaalpaspoorten?
Kennisdossier Data en paspoorten
Dit kennisdossier gaat dieper in op de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen van paspoorten en data voor een circulaire bouw. Rijkswaterstaat wil laten zien welke stappen je nu al kunt nemen richting circulair werken in 2030.
Inspiratieboek Praktijkvoorbeelden biobased inkopen
26 voorbeelden van biobased inkopen. Veel voorbeelden hebben betrekking op de GWW, anderen kunnen worden toegepast in de duurzame bedrijfsvoering.
Corporaties en circulariteit – Houtbouw, Lente
Acht Brabantse woningcorporaties, verenigd in het samenwerkingsverband Lente, werken samen aan het versnellen van het toepassen van houtbouw. Samen zijn zij goed voor meer dan 100.000 sociale huurwoningen.
Bijlage Longlist Paspoortitems CB’23
Bijlage bij eindrapport Actielijn onderzoek Materialenpaspoort. Voor ieder paspoortitem op de longlist moet worden vastgesteld in welke eenheid en/of vorm het item moet worden gepresenteerd.
Circulaire voorbeeldprojecten – Rondje Amsterdam
Het Podium Duurzame Gebouwen van RVO staat vol met innovatieve circulaire projecten. In Amsterdam zitten een aantal projecten op loopafstand van elkaar, ideaal voor een wandeling.
Circulair bouwen stimuleren met de omgevingswet
Deze handleiding maakt inzichtelijk welke instrumenten uit de Omgevingswet gemeenten in kunnen zetten om circulair bouwen te stimuleren,