Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

518 bronnen gevonden

Subsidiemogelijkheden voor circulair bouwen

Overzicht van subsidies van de rijksoverheid voor onderzoek en ontwikkeling, praktijk- en demonstratieprojecten en de marktintroductie van innovaties.

Handreiking de Circulaire weg As a Service

In het partnerprogramma de Circulaire weg is onderzocht of Infra As a Service toegepast kan worden in de praktijk en of dit leidt tot meer circulariteit.

Circulaire prestatieafspraken: ‘laaghangend fruit’ voor woningcorporaties en gemeenten

Woningcorporaties bouwen veel in Nederland. Deze huizen zullen circulair gebouwd moeten worden om de transitie naar de circulaire economie goed te kunnen maken. Zes circulaire prestatieafspraken.

Handboek hout in de grond-, weg- en waterbouw

In het handboek wordt ingegaan op de toepassingsmogelijkheden van hout in civiele constructies. Hout helpt de GWW te verduurzamen en circulair en klimaatneutraal te maken en is een adequaat antwoord op de verwachte grondstofschaarste.

Provinciale wegen Noord-Holland volledig circulair en klimaatneutraal

Met het programma Duurzame Infrastructuur werkt de provincie Noord-Holland aan het verduurzamen van haar eigen wegen, kanalen, bruggen en viaducten.

‘Het is hoog tijd dat we in de brede toepassing van de MKI investeren’

Het verplichten van de milieukostenindicator (MKI) in GWW-projecten is één van de mogelijke maatregelen om de economie circulair te krijgen. Transitieteamleden Henkjan van Meer en Maarten Schäffner geven hun mening.

Buyer group duurzame wegverhardingen: ‘Met onze inkoopstrategie geven we duidelijkheid aan de markt’

Om wegverhardingen duurzamer en meer circulair te maken is de Buyer Group duurzame wegverhardingen opgericht. De kerngroep bestaat uit de provincies Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel en Rijkswaterstaat.

Aeres Hogeschool ademt duurzaamheid: ‘Meest trots op de groene long in het gebouw’

De Aeres Hogeschool in Almere is een instant klassieker van circulaire bouwkunst. Een gesprek met ontwerper Wilco Scheffer, architect-directeur van BDG Architecten in Zwolle, over de creatie zelf en het proces eromheen.

Op weg naar 100% circulair wegmeubilair

Nederland heeft de ambitie om in 2050 een volledig circulaire economie te realiseren. Om dit te bereiken moet ook het wegmeubilair worden aangepakt.