Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
541 bronnen gevonden
Corporaties en circulariteit – Renovatie Staalmanplein, De Alliantie
De Alliantie heeft jaren 50 portiek-etage woningen aan het Staalmanplein (Amsterdam) een tweede leven gegeven. Het gebouw is gerenoveerd in plaats van gesloopt. Er is gekozen voor circulaire dakbedekking, refurbished sanitair en circulaire keukens.
Corporaties en circulariteit – Circulaire Sloop, Wonion
Bij corporatie Wonion staan duurzaamheid en circulariteit hoog op de agenda. Met digitale meettechnieken en scans worden gebouwen volledig in beeld gebracht. Hierdoor is vroegtijdig bekend welke materialen beschikbaar komen bij sloop.
Corporaties en circulariteit – Sociale Circulariteit, De Alliantie
In Buiksloterham in Amsterdam-Noord doet de Alliantie ervaring op met sociale circulariteit. In een circulair nieuwbouwproject zijn de bewoners en de zorginstelling Philadelphia vanaf de initiatieffase betrokken.
Corporaties en circulariteit – Ketensamenwerking, Talis
Circulariteit vraagt om een andere samenwerking met marktpartijen en bewoners. Talis heeft dit toegepast bij groot onderhoud van 125 etagewoningen in Voorstenkamp in Nijmegen.
Corporaties en circulariteit – Circulaire uitvraag, Eigen Haard
In 2018 besloot Eigen Haard de renovatie van het ‘Rivierenhuis’, een complex gebouwd in 1964 in Amsterdam, anders aan te pakken. Geen uitvraag op basis van de gunstigste prijs, maar op basis van een ambitiedocument, gericht op circulariteit.
Vlaamse bio-economie groeit dubbel zo snel als algemene economie
Voor u ligt het eerste structuuroverzicht van de Vlaamse bio-economie dat een inzicht moet geven in de productie en verwerking van biomassa in de Vlaamse economie. Deze bio-economie monitor is een essentieel onderdeel van het Vlaamse beleidsplan.
Subsidiemogelijkheden voor circulair bouwen
Overzicht van subsidies van de rijksoverheid voor onderzoek en ontwikkeling, praktijk- en demonstratieprojecten en de marktintroductie van innovaties.
Oplegnotitie ‘Circulaire aspecten in het stelsel’
Het rapport 'Circulaire aspecten in het stelsel' heeft de basis gevormd voor deze oplegnotitie. Naar belangrijkheid zijn de adviezen geordend in de notitie opgenomen. Een groot deel van de adviezen wordt uitgevoerd.
De Circulaire weg: Infra As a Service als ander businessmodel voor een echte circulaire infrasector?
In het partnerprogramma De Circulaire Weg is onderzocht of Infra As a Service (IaaS) toegepast kan worden in de praktijk en of dit leidt tot meer circulariteit.