Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

518 bronnen gevonden

De rauwe werkelijkheid van de Binckhorst

Hoe ziet ‘circulaire gebiedsontwikkeling’ er precies uit? In het onderzoek van hoogleraar Ellen van Bueren is de Binckhorst in Den Haag een centrale casus.

100 Projects UK CLT (cross-laminated timber)

This book presents the case for using engineered timber with one hundered studies encompassing a wide range of scales, styles and types.

‘Voor circulariteit is een systeemverandering nodig’

CIRCO helpt met concrete methodes bedrijven om circulair te ondernemen. Barbara Middelhoff, sectorlead voor de bouw: ‘Iedereen die hiermee aan de slag gaat wil en kan niet meer terug’

Verslag webinar Water in de circulaire economie

Wat is de betekenis van circulaire economie voor de watersector en welke transitie moeten we doorlopen om hieraan bij te dragen? Verslag van het webinar.

Bouw en Techniek Innovatiecentrum

Het BTIC is een samenwerking tussen overheden, onderwijs en marktpartijen in de bouw- en technieksector. Het bureau gaat langjarige publiek-private onderzoeksprogramma’s coördineren.

‘Hout in de GWW biedt circulaire kansen, meer kennisdelen nodig’

Hout is een kansrijk materiaal voor circulair bouwen in de GWW. Denk aan een houten fietsbrug, vangrail of lichtmast. Samenwerking en kennisdeling zijn daarom meer nodig dan ooit, zeggen deskundigen.

Gevelbouwers vergroten samen circulaire kansen

Brancheverenigingen in de gevelbouw bundelen hun krachten voor een circulaire toekomst. Ze stellen doelen, ontwikkelen tools en werken obstakels voor businessmodellen weg.

Menno Rubbens: ‘Gebouwen die slimmer in elkaar zitten, zullen beter renderen’

Menno Rubbens van architectenbureau cepezed pleit voor een revolverend fonds dat investeert in circulaire projecten, zodat je kunt experimenteren met termijnen voor hergebruik van 5 of 10 of 30 jaar.

‘Circulariteit zit in de genen van de waterschappen’

De waterschappen behoren tot de grootste investeerders in de GWW. Meinke Schouten en Toine Poppelaars van de Unie van Waterschappen over de circulaire ambities van hun sector.