Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

513 bronnen gevonden

Circulair Bouwen Podcast #7 – Zo maken we bruggen, wegen en viaducten circulair

Wat kan en moet de grond-, weg-, en waterbouw doen om de circulaire doelen te behalen? Een vijfde van de bouwomzet gaat om in de GWW en die verbruikt een enorme hoeveelheid staal, beton en asfalt. Wat is er wel mogelijk?

Circulair Bouwen Podcast #8 – Helpt fiscale vergroening ons op weg naar een circulaire bouweconomie?

Zorgt het draaien aan fiscale knoppen voor de transformatie naar een circulaire bouweconomie? Zoals het verhogen van milieuheffingen, een verlaging van de belasting op arbeid en het invoeren van een heffing op primaire grondstoffen.

Corporaties en circulariteit – Circulaire uitvraag, Eigen Haard

In 2018 besloot Eigen Haard de renovatie van het ‘Rivierenhuis’, een complex gebouwd in 1964 in Amsterdam, anders aan te pakken. Geen uitvraag op basis van de gunstigste prijs, maar op basis van een ambitiedocument, gericht op circulariteit.

Verschilmakers Magazine editie Utrecht

Zeven Utrechtse circulaire ondernemers zijn verkozen tot Verschilmaker vanwege hun visie op circulariteit en het pragmatisme op de invoering ervan binnen hun organisatie. Met concrete praktijkverhalen en tips van de Verschilmakers.

Corporaties en circulariteit – Ketensamenwerking, Talis

Circulariteit vraagt om een andere samenwerking met marktpartijen en bewoners. Talis heeft dit toegepast bij groot onderhoud van 125 etagewoningen in Voorstenkamp in Nijmegen.

Corporaties en circulariteit – Sociale Circulariteit, De Alliantie

In Buiksloterham in Amsterdam-Noord doet de Alliantie ervaring op met sociale circulariteit. In een circulair nieuwbouwproject zijn de bewoners en de zorginstelling Philadelphia vanaf de initiatieffase betrokken.

Verkenning Effectiever sturen op milieu-impact in de bouw

Om effectief te kunnen sturen op verduurzaming van de bouw is doorontwikkeling van het milieuprestatiestelsel (MPG-MKI-stelsel en de onderliggende Nationale Milieudatabase) nodig. In deze verkenning zestien aandachtspunten voor doorontwikkeling.

Advies Effectiever sturen op milieu-impact in de bouw

Om effectief te kunnen sturen op verduurzaming van de bouw is verdere doorontwikkeling van het milieuprestatiestelsel (MPG-MKI-stelsel en de onderliggende Nationale Milieudatabase) nodig. Hierin worden zes adviezen voor de Rijksoverheid gegeven.

Oplegnotitie ‘Circulaire aspecten in het stelsel’

Het rapport 'Circulaire aspecten in het stelsel' heeft de basis gevormd voor deze oplegnotitie. Naar belangrijkheid zijn de adviezen geordend in de notitie opgenomen. Een groot deel van de adviezen wordt uitgevoerd.