Bronnen

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

541 bronnen gevonden

Circulair Bouwen Podcast #9 – Onze gebouwen niet wegwerpen maar losmaken

Een manier om materialen opnieuw te gebruiken, is gebouwen zo te ontwerpen dat deze na de levensduur weer als een Legotoren uit elkaar te halen is. Dit is de toekomstvisie van Menno Rubbens.

Circular Buildings: constructing a sustainable future

This publication explores how circular concepts can help address challenges in the construction sector. An action agenda is introduced, calling for international cooperation.

Advies Effectiever sturen op milieu-impact in de bouw

Om effectief te kunnen sturen op verduurzaming van de bouw is verdere doorontwikkeling van het milieuprestatiestelsel (MPG-MKI-stelsel en de onderliggende Nationale Milieudatabase) nodig. Hierin worden zes adviezen voor de Rijksoverheid gegeven.

Verkenning Effectiever sturen op milieu-impact in de bouw

Om effectief te kunnen sturen op verduurzaming van de bouw is doorontwikkeling van het milieuprestatiestelsel (MPG-MKI-stelsel en de onderliggende Nationale Milieudatabase) nodig. In deze verkenning zestien aandachtspunten voor doorontwikkeling.

Circulaire voorbeeldprojecten – Friesland

Het Podium Duurzame Gebouwen van RVO staat vol met innovatieve circulaire projecten. In Friesland lichten we een zestal projecten uit.

Verschilmakers Magazine editie Utrecht

Zeven Utrechtse circulaire ondernemers zijn verkozen tot Verschilmaker vanwege hun visie op circulariteit en het pragmatisme op de invoering ervan binnen hun organisatie. Met concrete praktijkverhalen en tips van de Verschilmakers.

Koplopers in utiliteitsbouw

DGBC heeft een analyse van kantoor- en industriegebouwen op MPG en circulariteit gemaakt. Gekeken is hoe deze gebouwen zich qua milieuprestatie (en de MPG) onderscheiden van andere ‘reguliere’ (minder goed scorende) utiliteitsgebouwen.

Materiaalstromen in de bouw en infra – Methodologische bijlage

Methodologische bijlage bij het rapport 'Materiaalstromen in de bouw en infra', dat een overzicht geeft van de materiaalstromen, de milieukosten en de CO2-emissies in de GWW en de woning- en utiliteitsbouw (B&U).

Materiaalstromen in de bouw en infra

Dit rapport geeft een overzicht van de materiaalstromen, de milieukosten en de CO2-emissies in de GWW en de woning- en utiliteitsbouw (B&U). Dit rapport brengt de situatie voor 2019 in kaart en biedt een doorkijk naar 2030 en 2050.