Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
541 bronnen gevonden
Verkenning juridisch instrumentarium informatiestromen
Onderzoek naar alternatieve instrumenten die in dezelfde informatiebehoefte als een materialenpaspoort kunnen voorzien.
Materialenexpeditie GWW
Actieonderzoek naar praktijkervaringen met materialenpaspoorten in de GWW.
Opdrachtgevers hebben sleutel in handen voor circulaire woningbouw met lage MPG
De huidige Milieuprestatie gebouwen-norm (MPG) van 0,8 is makkelijk haalbaar, zegt aanbestedingsexpert Menno Schokker van Merosch. ‘Opdrachtgevers met circulaire ambities zouden moeten streven naar een nog lagere MPG, bijvoorbeeld 0,5.’
Manifest Duurzaam GWW 2030: het vervolg op de Green Deal 2.0
Eind 2020 liep de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 af. Overheidsopdrachtgevers en ondernemers gingen samen op zoek naar een geschikt vervolg. Met succes, want het Manifest Duurzaam GWW 2030 staat in de startblokken.
Houtskeletbouw voor sociale huurwoningen in Norg (Drenthe)
Sociale huurwoningen in het Drentse Norg zijn volledig opgetrokken in houtskeletbouw. Een eerste stap naar een duurzame toekomst voor woningcorporatie Actium die in 2050 alleen nog circulair wil bouwen.
Carbon-based design – Onderzoek naar de milieu-impact van de woningbouw
In dit onderzoek zijn de mogelijkheden van CO2-emissiereductie en -opslag in de woningbouw in kaart gebracht. Het onderzoek geeft inzicht in de materiaalgebonden emissies in de woningbouw en welke rol de bouwsector daarin speelt.
Rapportage ‘Circulaire aspecten in het stelsel’
In dit rapport is onderzocht hoe diverse aspecten van circulariteit een plek kunnen krijgen in de bestaande instrumenten om milieu-impact te berekenen. Hier zijn vijf adviezen voor het Transitieteam uit gekomen.
Circulair bouwen: negen verhalen in beeld en woord
Doel van de beeldverhalen is om de dialoog over circulair ondernemen te voeden en om te leren van de manier waarop de negen bedrijven kansen benutten en met belemmeringen omgaan.
Houtbouwmythes ontkracht – het onderscheid tussen fabels en feiten
Ondanks de vele voordelen van houtbouw, gaat de grootschalige adoptie van hout als constructiemateriaal langzaam. Deze publicatie ontkracht aan de hand van voorbeelden, data en onderzoeksresultaten de meest voorkomende hiervan.