Bronnen
Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over circulair bouwen. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.
518 bronnen gevonden
Einddoel 2050
Deze notitie brengt het einddoel, een volledig circulaire bouweconomie in 2050, concreter in beeld. Dit beeld kan als stip op de horizon worden gebruikt op korte en middellange termijn.
Circulair Bouwen Podcast #4 – Weten wat je hebt: het materialenpaspoort als oplossing?
Vaste gasten Marjet Rutten en Vincent Gruis geven hun visie op het materialenpaspoort. Ook gaan ze op bezoek bij woningcorporatie Ymera en in gesprek met Niels Ruijter van NVTB.
Beschikbaarheid en gebruik secundaire bouwmaterialen en producten
Het doel van deze verkenning is om beter inzicht te krijgen hoe Nederland ervoor staat met de beschikbaarheid en het gebruik van secundaire materialen en producten in de bouw én wat er nodig is voor opschaling.
Opdrachtgevers hebben sleutel in handen voor circulaire woningbouw met lage MPG
De huidige Milieuprestatie gebouwen-norm (MPG) van 0,8 is makkelijk haalbaar, zegt aanbestedingsexpert Menno Schokker van Merosch. ‘Opdrachtgevers met circulaire ambities zouden moeten streven naar een nog lagere MPG, bijvoorbeeld 0,5.’
Manifest Duurzaam GWW 2030: het vervolg op de Green Deal 2.0
Eind 2020 liep de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 af. Overheidsopdrachtgevers en ondernemers gingen samen op zoek naar een geschikt vervolg. Met succes, want het Manifest Duurzaam GWW 2030 staat in de startblokken.
Houtskeletbouw voor sociale huurwoningen in Norg (Drenthe)
Sociale huurwoningen in het Drentse Norg zijn volledig opgetrokken in houtskeletbouw. Een eerste stap naar een duurzame toekomst voor woningcorporatie Actium die in 2050 alleen nog circulair wil bouwen.
De kansen van restwaarde: begin vroeg met de berekening
Bouwkostenmanagers Erwin Aleman en Erik Jansen van bbn-adviseurs berekenden de restwaarde bij twee nieuwe gemeentelijke gebouwen in Rotterdam. Met de restwaarde kan extra budget worden gecreëerd voor circulariteit.
Uitvoeringsprogramma 2021-2023
Het uitvoeringsprogramma 2021-2023 geeft uitwerking aan de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie. Het Transitieteam stuurt aan, coördineert lopende trajecten en zet zo nodig nieuwe acties op om het basiskamp in 2023 op orde te hebben.
Houtbouwmythes ontkracht – het onderscheid tussen fabels en feiten
Ondanks de vele voordelen van houtbouw, gaat de grootschalige adoptie van hout als constructiemateriaal langzaam. Deze publicatie ontkracht aan de hand van voorbeelden, data en onderzoeksresultaten de meest voorkomende hiervan.