Bronnen: Circulaire Bouweconomie

Hieronder vindt u verwijzingen naar bronnen over bron: Circulaire Bouweconomie. Zowel naar verhalen op deze site als naar externe bronnen.
Gebruik de filters om uw keuze te verfijnen.

  • Topic

  • Sector

  • Doelgroep

  • Genre

  • Tag

  • Filter verwijderen

88 bronnen gevonden

De bouw van een circulaire rioolwaterzuivering in Terwolde

Waterschap Vallei en Veluwe laat zien dat ook een rioolwaterzuivering op circulaire wijze ontworpen en gebouwd kan worden.

Kunstwerken in hout

Soms zijn oplossingen voor een groot deel direct in te vullen met bestaande kennis, bestaande producten en met hulp van jarenlange ervaring uit de markt. Dat maakt houttoepassingen in de gww tot laaghangend fruit.

Jan-Willem Groot (NMD): ‘We lopen voorop, maar de toegankelijkheid kan nog beter’

In een Europees rapport wordt de NMD geprezen om de potentie als CO2-verlager. Tegelijk zijn er vraagtekens over de toegankelijkheid van de data in de database. Dit roept om een reactie van directeur Jan-Willem Groot.

Gezocht: integrale methodiek voor energieconcept en MPG. Deel 1 Koplopers

Het is een huwelijk met de allerbeste intenties, toch zitten ze elkaar geregeld (en onbedoeld) flink in het vaarwater: de MPG-score en het duurzame energieconcept. Deel 1 uit onze serie over 'Koplopers': de zoektocht naar een integrale aanpak.

Biobased en hergebruikte materialen: inspanningen zonder beloning. Deel 2 Koplopers

Woningen kunnen gebouwd worden met een MPG die (veel) lager is dan de huidige eisen. Een succesfactor daarbij is houtbouw. Maar circulaire materialen staan nog niet altijd goed geregistreerd in de NMD. Deel 2 uit de serie 'Koplopers'.

‘Beleid circulair bouwen vraagt bredere aanpak’

Alle denkbare circulariteitsstrategieën zijn in samenhang nodig om de doelstellingen voor de circulaire bouweconomie te halen. Van vraagvermindering en levensduurverlenging tot recycling en het gebruik van biobased materialen.

Hoe kun je staal het beste duurzaam conserveren?

Hoe kies je voor de meest duurzame optie, die ook nog eens het beste past bij het kunstwerk? Hier helpt de handreiking Duurzaamheid Staalconservering van Rijkswaterstaat (RWS) bij.

Stimuleer het hergebruik van materialen

Het hergebruik van materialen moet worden gestimuleerd. Hoe jaag je deze veranderingen aan binnen jouw organisatie? Hoe krijg je zowel management als uitvoering mee, ook wanneer jouw organisatie nog geen duurzaamheidsdoelen heeft?

CIRCUROAD: dé weg naar fossielvrij bitumen

Marktpartijen, overheden en kennisinstellingen werken samen aan circulair, biobased asfalt.